Workshop: ChatGPT en AI in Inkoop


Vrijdagochtend 6 september 2024

Erik van Buuren en Pim Nijhof - workshop inkoop chat gpt AI

Klaar voor een productiviteit-boost?

Erik van Buuren (tech-enthousiast en inkoopdata expert) en Pim Nijhof (inkoop professional en specialist in het toepassen van AI tools) geven je unieke inzichten en creatieve toepassingen in de wereld van AI en inkoop. 

Krijg antwoord op de volgende vragen:

 • Wat is AI en welke AI tools zijn relevant?
 • Hoe kun je AI toepassen in jouw werk als inkoper?
 • Wat zijn praktische voorbeelden van toepassing van AI in het werk van inkopers?
 • Welke nadelen en risico's brengt het werken met AI met zich mee?
 • Hoe zien wij de toekomst van AI binnen het inkoopvak?
 • Hoe stel ik AI de juiste vragen?
 • Hoe begin ik?

Voor wie is de workshop bedoeld?

De workshop is er voor inkopers die niet persé harder, maar wel slimmer willen werken. Je leert begrijpen welke tools er zijn, wat de risico's zijn en hoe je AI effectief toepast in je dagelijkse werkzaamheden.

En het mooie: je gaat ook direct aan de slag met een case. 

Schrijf je in voor de workshop, wordt geïnspireerd en leer hoe je van start gaat met je nieuwe digitale hulp.

Daarom heb ik deze interactieve workshop opgezet:

Mijn passie voor productiviteit drijft mij altijd naar de nieuwste tools en apps, een zoektocht die ik met veel plezier beleef. Het werd me duidelijk dat de tips en inzichten over ChatGPT en andere AI-tools die ik deelde, een schat aan waarde bieden voor veel mensen die ik spreek. Veel mensen waren zelfs verbluft. In gesprekken, zowel binnen als buiten de Spend Lab community, ontdekte ik dat mijn kennis een lichtpuntje was in de drukke werkdagen van vele professionals. Zo kon een vriendin bijvoorbeeld een ultra strakke pitch neerzetten bij een sollicitatie.

Een keerpunt was mijn ontmoeting met Pim, een professional die, geconfronteerd met hoge werkdruk, AI-tools omarmde om werklast te verminderen. Zijn enthousiasme en de positieve echo uit de community hebben mij gemotiveerd deze workshop op te zetten. Stap in en ontdek hoe je met AI niet alleen tijd bespaart, maar ook een voorsprong kunt nemen in het werk als inkoper.

De agenda

Onze agenda is over de loop van de workshops steeds verder afgestemd op de feedback en de behoeften van de deelnemers. Dit is was je kunt verwachten:

Wat is Generative AI en wat zijn nadelen?

Een diepgaande uitleg op een simpele manier van wat AI is en hoe dit de wereld aan het veranderen is. Maar daarbij ook de "dark side": waarvoor moet je echt oppassen?

Tools en een flinke dosis inspiratie

Er is veel meer dan alleen ChatGPT. Maar wat dan? We duiken hierop in en tonen veel inspirerende voorbeelden, toegepast op de praktijk van inkopers. Hier vallen vaak monden open...

ChatGPT deepdive 

Tijd om praktische te worden. We leggen je in detail uit hoe je ChatGPT of vergelijkbare tools aanstuurt. Handige tips en een hand-out waarin je dit nog eens naleest. 

Zelf aan de slag

Het favoriete onderdeel van veel deelnemers. Met een inkoopcase ga je samen met andere deelnemers aan de slag en pas je direct het geleerde in praktijk toe. 

Na de workshop krijg je toegang tot een portal waar je alles nog eens rustig na kunt kijken. De getoonde voorbeelden, de slides en een lijst met meer dan 50 toepassingen in inkoop. 

Wat de deelnemers van de workshop vonden:

We hebben deze workshop ook inhouse georganiseerd voor...

Leer net als Pieter, Jan Sjouke, Mark en de meer dan 50 andere enthousiaste deelnemers hoe je Generative AI inzet als jouw partner in inkoop. 

Krijg een impressie van de vorige events...


Reserveer je plek!

Schrijf je snel in. Het kan zijn dat je op de wachtlijst komt, maar dan krijg je als eerste bericht zodra we een nieuwe workshop organiseren. Of als er toch nog een plekje vrijkomt. Laat deze kans niet aan je voorbijgaan. De investering is €160,- exclusief BTW. 

Dit is wat je krijgt:

 • Voldoende kennis om direct zelf aan de slag te gaan
 • Hand-out vol met tips
 • Toegang tot onze portal met 50 inkoop toepassingen, meer dan 100 tools, voorbeelden en de presentatie
 • Inspirerende interactie met collega inkoopprofessionals
 • Een leuke en inspirerende sessie

Praktische informatie

Wanneer: Vrijdag 6 september van 9.30 tot 12.30 uur. 

Locatie

GrytteBloemenheuvel 
Hoofdstraat 25
3971 KA
Driebergen-Rijsenburg

Eet je mee?

Voor de avondworkshop (om 18:00) kun je een broodje eten om met goed gevulde maag te starten aan de workshop. Bij de ochtend workshop kun je na afloop (om 12.30) een broodje mee eten. Wil je ook mee eten? Dat kun je ons na het aanmelden laten weten. Kosten zijn voor eigen rekening.

Investering

De kosten zijn €160,- exclusief btw en inclusief een hoop kennis en een handige hand-out en een hoop use cases. We verwachten dat je de investering binnen 2 weken terugverdient door minimaal 3 uur aan tijd te besparen.

>